dijous, 19 de juny del 2014

FLAMA DEL CANIGÓUna bonica tradició i amb un significat ben arrelat a les nostres contrades es encendre les fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó.
M’he assabentat que a la Garrotxa dues iniciatives han agafat forma per anar a buscar la Flama i portar-la a les nostres contrades.
Totes dues parteixen de l’esforç d’entitats i associacions garrotxines ben diferents: cultura, ciclisme i BTT, Atletisme, Sardanes, Corals, Joves, Excursionisme, Faràndula… El que podria semblar un barrim-barram ha cohesionat un esdeveniment per revifar una Flama tan física com intangible que acompanya al sentiment català.

Des de Besalú

Diferents entitats del municipi de Besalú per segon any consecutiu han unit els seus esforços per apropar la Flama a Castellfollit de la Roca, Oix, Argelaguer, Beuda i Besalú. Una iniciativa en que combinen l’esport i els actes culturals per celebrar la Festa dels Països Catalans.
Al contrari que l’any passat, que es va fer una travessa per anar buscar la Flama des de Cortalets-Canigó-Vall Ter, s’ha volgut fer d’una forma més senzilla perquè la iniciativa quedés oberta a persones no tan acostumades a caminar.
Enguany l’aventura comença el dia 22 de juny al refugi de Marialles en que dos grups atacaran el cim del Canigó per dos camins. Els primers sortiran ben dinats i la resta al vespre. Compten arribar a recollir la Flama a les 12 de la nit i protegits per la nit arribar de nou al refugi.
Un nou grup agafarà el relleu per portar-la fins a l’estació de Vall Ter on un grup de bikers la recolliran per fer-la arribar fins a Castellfollit de la Roca on els esperen el grup de cross que corrents portaran la flama al resta de municipis abans senyalats a excepció d’Oix que la recollirà a Castellfollit i Beuda que la recollirà a Besalú.
L’esdeveniment continua a les 19h a la plaça Llibertat de Besalú en que arribarà la Flama amb la benvinguda de la Coral de Butxaca i la Coral la Coral Parroquial del municipi.A les 21h els nens i nenes podran portar la Flama pel centre històric fins al Pont Vell en que es viurà l’encesa de la foguera, cant de la Senyera, lectura del Manifest i hissada de la Senyera.Tot seguit, botifarrada, música i sardanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada